Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SBF


Idrottsföreningar kan ansöka om kompensationsstöd för ekonomiska konsekvenser av corona för perioden 1 januari till 30 april 2021. Observera att datumen ändrats.
 
Smittspridningen och antalet personer som vårdas på sjukhus ökar. Det är därför väldigt viktigt att alla tar sitt ansvar och följer de rekommendationer och bestämmelser som finns för att minska smittspridningen.
 
Varje vår brukar vi arrangera Ungdoms-SM/Youth 8 Ball cup med kval på olika orter runt om i Sverige och en final i Stockholm. Det är ju tyvärr inte möjligt i år men vår förhoppning är att kunna köra tävlingen i höst i stället.
 
Efter en härlig träff med Ewa Mataya Laurance bjuder nu nätverket Kvinnliga Egon in till ytterligare en digital träff med en världsstjärna!
 
Riksidrottsförbundet har nu fördelat de medel som fanns för Verksamhetsstöd Idrott för äldre. Fem biljardföreningar beviljades stöd.
 
SBF gör under året en satsning mot att öka antalet barn och unga inom biljarden. Vi kartlägger just nu nuläget hos föreningarna samt intresse av att starta verksamhet.
 
 
Folkhälsomyndigheten har kommit med en tydlig uppmaning att föreningar ska se över sina rutiner vid konstaterad smitta. Det står alltmer klart att den brittiska virusmutationen som nu sprider sig i Sverige är mer smittsam än de tidigare varianterna.
 
SBF har sex stycken utskott som arbetar med områden som vi har identifierat som viktiga utifrån förbundets strategi och verksamhetsinriktning. Det här är vad de kommer att fokusera på under 2021.
 
Vi vet att längtan efter tävlingar är stor hos er alla därute. Att arrangera och vara med i tävlingar är en mycket stor del av biljardsporten, och frånvaron av detta börjar nu kännas av rejält. Men läget ger oss helt enkelt inget val.
 
Folkhälsomyndigheten meddelade igår att från den 1 mars tas undantaget för enstaka matcher för barn födda 2005 och senare bort.
 

Digital värdegrundsträff

(2021-02-18 12:53)
Onsdagen den 10:e mars bjuder vi in till en digital träff för våra föreningar och medlemmar angående SBF:s nya värdegrund.
 
Mottagarna av Svenska Biljardförbundets Hedersutmärkelse 2020 är nu utsedda.
 
Det är många olika rekommendationer och bestämmelser att hålla reda på för föreningen och den enskilda spelaren med anledning av corona. Här kommer därför en sammanfattning kring vad som gäller för tillfället.
 
 

Postadress:
Stockholms BS - Biljard
C/o B Peterson, Jungfrudansen 98
17151 Solna

Besöksadress:
Biljardpalatset, Sankt Eriksgatan 52
11234 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46707402430
E-post: info@stockholmsbs.se