Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SBF


Många föreningar genomför sitt årsmöte under våren. Vi vill hjälpa er inför årets viktigaste möte och bjuder därför in till en digital utbildning med tema årsmöte.
 
Efter fem år lämnar Eva Viding Bussell posten som förbundsordförande i samband med förbundsstämman i april. Här reflekterar hon över vad framtiden kan innehålla, både för biljardsporten och för egen del.
 
SBF har tecknat avtal med leverantören StayLive om att utveckla en plattform för livesänd biljard. Avtalet är på tre år med det gemensamma målet att främja och utveckla svensk biljard.
 
Vi har nu levt två år med corona, Hjälp till och svara på RFs enkät så att de kan beskriva föreningarnas situation och utmaningar.
 
Den 10 januari presenterade regeringen och Folkhälsomyndigheten nya restriktioner som kommer gälla från och med 12 januari.
 
Nu öppnar ansökan av Projektstöd IF. Biljardföreningar som bedriver eller vill starta upp barn- och ungdomsverksamhet har möjlighet att söka projektstöd. Nytt för i år är att ansökan ska ske vid vissa tidpunkter.
 
SBF gör under 2022 en satsning på de föreningar som vill bedriva barn- och ungdomsverksamhet.
 
Med anledning av de restriktioner som infördes 23/12 har förbundsstyrelsen beslutat att tävlingar som är planerade fram till den 16/1 kan genomföras under förutsättningar att vissa villkor uppfylls.
 
I samband med förbundsstämman den 2 april anordnas Svenska Biljardgalan. Nu kan du nominera de du vill ska vinna pris på årets gala.
 
Från den 23 december gäller nya restriktioner. Det innebär bland annat avrådan från cuper samt att maxantal för antalet besökare i lokalen återigen ska beräknas.
 
SBF har förbundsstämma den 2 april 2022. Till stämman har föreningar rätt att skicka in motioner. Här kommer tips på hur en motion kan utformas.
 
Regeringen och Folkhälsomyndigheten inför nya smittskyddsåtgärder från och med 8 december. Vuxna rekommenderas att hålla avstånd till andra människor i offentliga miljöer, särskilt inomhus. Idrottsrörelsen kan dock fortsatt hålla igång.
 
Från den 1 december 2021 gäller nya regler för tävlingar inomhus med fler än 100 åskådare. Anordnaren av tävlingen måste antingen kräva vaccinationsbevis av vuxna åskådare eller införa begränsningar som exempelvis avstånd mellan åskådare.
 

Brev från valberedningen

(2021-11-29 16:07)
Valberedningen informerar om sitt arbete och om att det är dags att skicka in nomineringar.
 
 

Postadress:
Stockholms BS - Biljard
C/o B Peterson, Jungfrudansen 98
17151 Solna

Besöksadress:
Biljardpalatset, Sankt Eriksgatan 52
11234 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46707402430
E-post: info@stockholmsbs.se