Hoppa till sidans innehåll

Rolf Augustsson/Örtell

01 JUL 2020 14:22
  • Uppdaterad: 01 JUL 2020 14:22

.
Vår vän och till lika hedersmedlem i Stockholms Biljardsällskap Rolf Augustsson/Örtell avled i Lördags kväll 27:e juni efter en tids sjukdom. 
.
Våra tankar går till de närmast sörjande, hans fru Mia och sonen Anton.
Rolf eller "Roffe" som han även kallades på hallen, har spelat biljard i närmare fyrtio år och uppskattades både som vän och biljardspelare.
.
Det började i Trollhättan, där han spelade mycket biljard med Dan Johansson, då Jamping öppnade hall där i början av åttiotalet. Efter att familjen flyttade upp till Stockholm 1989 så blev det en rad klubbar. Först på söder, sedan Masters där Rolf även var ordförande. Vidare till Jolo, 52 E-Street och slutligen till oss i Stockholms Biljardsällskap.
.
Biljarden betydde mycket och många blev de biljardhallar vi besökt i världens alla hörn under våra resor, berättar hans fru. Och under de tre åren som familjen bodde i England, spelade och tävlade han för Bristol, respektive 1 år i Falmouth. Men då var det mest snooker som gällde.
.
Så sent som 2016 blev Rolf klubbmästare i 9-ball för Stockholms Biljardsällskap och var lagledare för klubbens elitlag.
.
Hösten 2019 blev Rolfs sista insats som aktiv i klubben, när han ledde klubbens juniorlag, där han gladdes mycket åt våra unga talanger i klubben.

 

Skribent: Lennart Hoffsten
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Stockholms BS - Biljard
C/o B Peterson, Jungfrudansen 98
17151 Solna

Besöksadress:
Biljardpalatset, Sankt Eriksgatan 52
11234 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46707402430
E-post: This is a mailto link