Vinnare Svenska Biljardgalan 2023

I helgen, den 25-26 mars, hölls Biljardgalan i samband med Föreningskonferensen i Göteborg.

Spelare från SBS fick ta emot pris vilket vi är väldigt stolta över! Vi fick också utmärkelsen Årets tävlingsarrangör!

Årets poolare – Claes Norin
Claes Norin utses till Årets Poolare för sin kämparanda och sitt biljardhjärta. År 2022 var ett otroligt tufft år med en förstörd armbåge. Han var på gränsen till att ge upp men visade på enorm viljestyrka och har sakta men säkert tagit sig tillbaka med hjälp av just hjärta och vilja. Claes är ett föredöme för alla idrottare, inte bara biljardspelare. Sist men inte minst har Claes ett otroligt engagemang för biljardsporten och speciellt ungdomarna som han alltid ställer upp för. Stort grattis Årets Poolare – Claes Norin!

Årets junior – Walter Laikre
Walter har utvecklats mycket de senaste åren och år 2022 var inget undantag. Kanske var det den största utvecklingen vi sett hittills? Han klättrade upp till en femteplats på rankinglistan, endast 14 år gammal, tog två SM-brons och gick till final i en elittävling. På Ungdoms-SM blev det guld i båda klasserna. På Junior-EM blev det en femteplats som bäst i 14-1 och fint spel i de övriga disciplinerna

Walter är väldigt målmedveten och tar förluster som en champ genom att välja att lära sig utav dem. Det visar på storhet redan i hans unga ålder.

Stort grattis till utmärkelsen Årets junior!

Årets tävlingsarrangör – Stockholms Biljardsällskap tillsammans med Biljardpalatset
Denna arrangör är inte på något sätt ny i biljardsverige och har under många år bidragit med väl genomförda arrangemang. Men, under 2022 har föreningen så tagit sina arrangemang till en helt ny nivå i samarbete med den kommersiella hall där de bedriver sin verksamhet. Det fina samspelet mellan förening och biljardhall, där hallen gjort en fantastisk satsning och investering för att skapa en tävlingsarena och där föreningens eldsjälar bidragit med fantastiskt engagemang och professionellt genomförda tävlingar gör att valet av Årets Tävlingsarrangör blir enkelt. Vi gratulerar Stockholms Biljardsällskap i samarbete med Biljardpalatset i Stockholm till utnämningen!

För att se alla vinnare, gå till Biljardgalan.

Similar Posts